Nogometni savez BiH: Sezona neće biti završena ako se Premijer liga ne nastavi 13. juna

Ukoliko se Premijer liga Bosne i Hercegovine ne nastavi 13. juna, sezona neće biti ni završena.

To su danas poručili čelnici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine objavom na službenim stranicama.

Kako navode iz NS BiH, “poduzete su sve neophodne aktivnosti, pravne radnje, procedure, preporuke UEFA i preporuke nadležnih tijela koje su preduslov za organizaciju utakmica na stadionima u našoj zemlji”.

Savez je pomjerio i rok za nastavak takmičenja u elitnom rangu bh. nogometa koji je bio 7. juni.

“Održano je niz sastanaka Izvršnog odbora, sastanaka sa klubovima BH Telecom Premijer lige, sastanka i pisane korespondencije sa nadležnim institucijama a sve sa željom da iskoristimo i minimalne uslove za nastavak takmičenja u zadnjem mogućem i izvodivom terminu a to je u vikendu 6. juna ili najkasnije 13. juna 2020”, stoji u saopćenju NS BiH.

NS BiH je obrazložio i zašto je nemoguće igrati nakon 13. juna.

“Sve analize su pokazale da početak takmičenja iza vikenda 13/14. juni nije realno provodiv zbog niza objektivnih razloga i takmičenje nije moguće nastaviti i realizovati da bi se isto okončalo do propisanog roka koji je postavljen od UEFA (2. august)”, stoji u objavi NS BiH.

Iz saveza su jučer ponovo uputili pisane zahtjeve prema nadležnim enitetskim tijelima kako bi dobili potvrdu i dozvolu za nastavak takmičenja i moguću realizuju svojih odluka. Odgovor još uvijek nije stigao.