Otvaranje teatarske scene u Jelićevoj počinje hit komedijom “Čorba od kanarinca”

Javna ustanova “Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo”, nakon dvomjesečne pauze najavljuje otvaranje teatarske scene za mjesec juni hit predstavom “Čorba od kanarinca”.

Izvođenje ove predstave na sceni u Jelićevoj, gdje je sjedište Centra kulture i mladih je zakazano za subotu 6. juna 2020. godine sa početkom u 20 sati.

Ova hit komedija je priča o ljubavi, dinamična, ali i nježna melodrama spojena u jedno, prepuštena glumcima da preispituju svoje emocije, maštaju, razmišljaju o budućnosti i neizvjesnosti koju ona nosi. Predstava je komična, ali i istinita priča o braku, priručnik za one koji razmišljaju o ulasku u brak, ali i ogledalo onih koji su već u njemu. Na ovo bračno putovanje povest će Vas glumci Sanela Pepeljak i Sead Pandur. Režiju predstave potpisuje Riad Ljutović.

Nakon ove dinamične komedije Teatarska scena Jelićeva ugostit će i Zijaha Sokolovića sa predstavom “Lijevo desno glumac” čije izvođenje je planirano za petak, 19. juna također u 20 sati. Ulaznice za predstavu mogu se nabaviti na blagajni Centra kulture i mladih u Jelićevoj ulici u periodu od 10 do 12 sati, te od 16 do 18 sati.

Dodatne informacije i rezervacije moguće je dobiti na telefone: +387 33 23 25 94, +387 33 23 25 95 i putem web stranice. Najavljene predstave će biti održane u skladu sa preporukama i mjerama zaštite., piše centar. ba.