Razer razvio automate sa zaštitnim maskama koji će biti postavljeni u Singapuru

Razer, kalifornijska kompanija koje se bavi proizvodnjom gaming uređaja, razvila je automate sa zaštitnim maskama koje će postaviti širom Singapura kako bi zdravstvenim vlastima olakšala borbu s pandemijom koronavirusa.

Inače, globalne operacije Razera bazirane su na ovu otočnu državu-grad na jugoistoku Azije.

Razer će nastaviti podržavati Singapur kako bi ostao uspješan u borbi protiv koronavirusa”, izjavio je glavni direktor Razera Min-Liang Tan za Reuters.

U Singapuru se život odvija normalno usprkos pandemiji. Stanovnici su odgovorni i poštuju sve naredbe i preporuke zdravstvenih vlasti. Nošenje maski za stanovništvo Singapura najnormalnija je stvar i kad je riječ o običnoj prehladi.

Kompanija Razer već ima potpuno automatiziranu liniju za proizvodnju maski za lice u Singapuru koju je uspjela razviti za samo 24 dana prošlog mjeseca. Iz Razera su izjavili kako su već isporučili više od milion maski koje su proizveli, prenosi The Verge.

Razer prvenstveno planira pokloniti pet miliona maski stanovnicima Singapura, a nakon toga će se naplaćivati maske u automatima. Također udružuju snage s proizvođačem plastike Sunningdale Tech kako bi povećala proizvodnju na deset miliona maski mjesečno.

Uz populaciju od 5,5 miliona stanovnika koji su navikli nositi maske čim izađu iz kuće, Singapur duguje veliku zahvalnost kompaniji Razer i njihovim poduhvatima, prenosi Geek.