Skaka: Uskoro ćemo vidjeti gondole kako idu prema Trebeviću

Vlasti u Kantonu Sarajevo ublažavaju restrikcije u vezi s pandemijom koronavirusa i najavljuju dodatno ublažavanje mjera.

Kako saznaje Klix.ba, uskoro se očekuje vraćanje u pogon Trebevićke žičare.

Gradonačelnik Sarajevo Abdulah Skaka rekao je da već posljednjih nekoliko dana stiže veliki broj upita građana o ponovnom pokretanju žičare.

“Da, naravno u konsultacijama s Kriznim štabom i Civilnom zaštitom, razmatramo tu opciju. Građani se interesiraju i mene lično mnogi pitaju kada će se to desiti. Mogu reći da ćemo vrlo skoro vidjeti gondole kako idu prema Trebeviću. Naravno, uz striktno poštivanje svih mjera prevencije. Svi smo nestrpljivi da se vratimo normalnom životu, ali moramo biti odgovorni i kada se pokrene, žičaru ćemo koristiti u skladu s novim pravilima” rekao je Skaka.

Ubrzo će biti realizirane probne vožnje, a kada se žičara otvori, bit će uvedena stroga pravila o broju putnika u jednoj gondoli te mjerama zaštite, dezinfekcije površina, nošenja maski i rukavica te druge potrebne mjere.

Ugostiteljski objekti na polaznoj i dolaznoj stanici će biti zatvoreni do odluke nadležnih organa o njihovom ponovnom otvaranju.