U protekla 24 sata u Sarajevu nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze

U izvještaju Zavoda za javno zdravstvo KS navedeno je da u protekla 24 sata u Kantonu Sarajevo nije bilo novozaraženih osoba koronavirusom.

Ukupno su testirana 62 uzorka na prisustvo ovog virusa.

Trenutno postoji 12 tzv. aktivnih slučajeva, odnosno pacijenata koji se liječe od bolesti COVID-19. Dva pacijenta su na bolničkom liječenju, u izolatoriju KCUS-a, a nijedan nije na respiratoru. Jučer nije bilo potpuno oporavljenih, niti smrtnih ishoda“, kaže se u izvještaju Zavoda za javno zdravstvo KS.

Do sada je na području KS-a registrovano ukupno 109 oboljelih od zarazne bolesti COVID-19, dok je izliječeno 87 osoba.

Dalje je navedeno da su četiri strana državljana izmještena na liječenje u druge zemlje, a zabilježeno je, nažalost, šest smrtnih slučajeva.

U samoizolaciji se trenutno nalazi 328 osoba, a u kućnoj izolaciji osam osoba. Nije bilo kršenja ovih mjera u protekla 24 sata, saopćila je Vlada KS.

Podsjećamo, do sada je u Bosni i Hercegovini potvrđeno 2.118 slučajeva zaraze koronavirusom, od čega se uspješno oporavilo 1.095 osoba, a nažalost bitku izgubilo 110 osoba.

Sarajevska sehara još jednom apeluje na sve građane da se pridržavaju svih mjera, obavezno nose zaštitnu opremu, te slijede upute samo nadležnih institucija i stručnih osoba.