Valentin Inzko muslimanima u BiH uputio bajramsku čestitku

Povodom nastupajućeg vjerskog praznika Ramazanskog bajrama, visoki predstavnik Valentin Inzko upućuje najiskrenije čestitke svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Bosni i Hercegovini.

Inzko je poručio da svim vjernicima muslimanske vjerosipovijesti želi dobro zdravlje i da praznik provedu misleći i na one koji su sami, kako bi svi mogli uživati.

Svim muslimanima u Bosni i Hercegovini upućujem svoje najiskrenije čestitke uz veliku želju da praznik provedu u dobrom zdravlju zajedno sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama. Želim da iskusite najveću radost Bajrama pružajući srce i pažnju onima kojima je najpotrebnije, a posebno onim kojima je potrebno da osjete da nisu sami i zaboravljeni na ovaj veliki praznik, kako bi ga svi mogli praznovati u radosti i zadovoljstvu.”

“Uz želju da vrijednosti Bajrama potaknu najplemenitije u svima nama, Bajram Šerif Mubarek Olsun”, poručio je visoki predstavnik Valentin Inzko.

Vjernici će u nedjelju slaviti ramazanski Bajram nakon što su prethodni mjesec postili i uzdržavali su se od hrane, pića i loših misli.