Za vrijeme održavanja mise za Bleiburg kretanje vozila i pješaka kod Katedrale biti će zabranjeno

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo će u subotu, za vrijeme održavanja mise za Bleiburg u katedrali Srca isusova u centru grada, održavati posebne mjere osiguranja u krugu vjerskog objekta.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo navode da će 16. maja sa početkom u 12:15 sati, održati misa u Katedrali Presvetog srca Isusova.

“U cilju održavanja stanja sigurnosti na navedenom lokalitetu, kao i sigurnog održavanja navedenog vjerskog obreda, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo pristupila je planskim aktivnostima, te će u skladu sa rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, dana 16.5.2020. godine, u vremenskom periodu od 9 do završetka vjerskog obreda, biti obustavljen saobraćaj – motorna vozila i pješaci”, navodi se u saopćenju MUP- a.

Iz policije mole građane da poštuju instrukcije policijskih službenika na terenu, da imaju strpljenja i suzdrže se od kretanja u određenom vremenskom periodu na navedenom lokalitetu te na drugim mjestima o kojima ih eventualno obavijesti policijski službenik.

“Također, molimo vas da ne parkirate i ostavljate vozila u pomenutom vremenskom periodu, u ulicama i mjestima koja gravitiraju navedenom vjerskom objektu, kako ne bi došli u situaciju da vaše vozilo uklanjamo specijalnim vozilom, uz napomenu da će policijski službenici na terenu omogućiti i asistirati u provođenju neophodnih hitnih intervencija”, zaključeno je iz MUP- a KS.