Centar kulture i mladih Općine Centar ponovo otvara vrata polaznicima

U skladu sa Odlukom o radu institucija kulture i preporukama koje je izdao Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva i Odlukom Vlade Federacije BiH o proglašenju prestanka stanja nesreće uzrokovane pandemijom koronavirusa na području FBiH, Javna ustanova “Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo” ove sedmice ponovo otvara vrata svojim polaznicima kurseva i škola koje su trajale do proglašenja stanja nesreće.

Tako će polaznici započeti besplatne radionice scenskih umjetnosti, kurs računarske grafike i savremenog plesa. Pored besplatnih kurseva i škola također će biti nastavljene i škole: bubnjeva, crtanja i slikanja za odrasle kao i za djecu i mlade, stripa, baleta, savremenog plesa, glume, klavira i pjevanja kao i gitare. Također je planiran nastavak kurseva: engleskog jezika za djecu i odrasle, kurs računarskih osnova, pilatesa, kurs računarske grafike, aerobik, radionica kreativnog pisanja, a škole lutkarstva i kaligrafije, iluminacije i ebru slikarstva do daljnjeg neće biti nastavljene za polaznike.

U prostorijama JU “Centar kulture i mladih Općine Centar” u Ulici Jelića 1 škola baleta je po rasporedu ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom od 17 i 15 do 20 sati. Škola glume će biti održavana subotom od 10 do 11:30 sati za mlađu grupu dok stariji polaznici ove škole su po rasporedu odmah nakon toga od 11:30 do 13 sati.

Foto: Općina Centar
Foto: Općina Centar

Škola savremenog plesa biće utorkom i petkom od 20:30 do 22 sata, kao i subotom od 17 do 18:15 sati. Multimedijalni projekt odnosno radionice scenskih umjetnosti biće održavane ponedjeljkom i srijedom od 20 sati. Škola gitare je u Jelićevoj ponedjeljkom i srijedom od 18 do 19 sati (prva grupa) i ponedjeljkom i četvrtkom od 19 do 20 sati (druga grupa). Škola klavira za polaznike biće održana ponedjeljkom, utorkom i petkom sa početkom od 14 sati. Dječiji hor “Princess krofne” će imati svoje probe ponedjeljkom i srijedom od 19 sati. Za sve ljubitelje zdravog stila života pilates je srijedom od 18 do 21 sat, dok je aerobik utorkom od 19:15, te četvrtkom od 20:15 sati.

U prostorijama Centra za mlade na Gorici (Ulica Avde Jabučice 52) planirano je održavanje škole crtanja i slikanja ponedjeljkom i srijedom od 18 sati, dok su polaznici škole bubnjeva po rasporedu utorkom i petkom od 18:30 sati, a škola stripa biće održavana ponedjeljkom i petkom od 20 sati.

U prostorijama kultnog FIS- a (Mis Irbina 10) planirano je održavanje kurseva engleskog jezika svakog utorka i četvrtka za djecu u terminu od 18 sati, dok je za odrasle termin održavanja istih dana od 19:30 sati. Kurs računarske grafike je po rasporedu ponedjeljkom i srijedom od 19 sati. Hor “Cantabile” će imat svoje probe svakog utorka i četvrtka od 17:30 sati u prostorijama Centra za zdravo starenje.