Nastavljaju se besplatni projekti Centra za sport i rekreaciju

Obzirom da je epidemiološka situacija u našoj zemlji sve povoljnija, Federalni štab civilne zaštite počeo je sa ublažavanjem mjera zabrane, a između ostalih na snagu je stupila i odluka o početku rada sportskih i rekreacijskih centara, kao i odluka kojom se sportistima dozvoljava da se vrate u trenažni proces.

Vlada Federacije BiH donijela je odluku o ukidanju stanja nesreće koje je proglašeno zbog pandemije koronavirusa. S tim u vezi, danas se nastavlja realizacija besplatne škole gimnastike, univerzalne škole sporta i univerzalne škole borilačkih vještina za učenike osnovnih škola sa područja općine Centar.

Projekte realizira JU “Centar za sport i rekreaciju” čiji je osnivač Općina Centar. Treninzi uz stručno vodstvo profesora tjelesnog i zdravstvenog odgoja se održavaju u sportskoj sali FIS-a (Mis Irbina 10) dva puta sedmično, a termini održavanja su: škola gimnastike (utorak i petak od 9 i od 14 sati), univerzalna škola sporta (utorak i četvrtak od 17:45 sati), univerzalna škola borilačkih vještina (utorak i četvrtak od 19 sati).

Cilj je omasoviti bavljenje sportom, te pomoći da mladi budu najbolji ambasadori naše zemlje i da predstavljaju BiH u svijetu na najbolji mogući način, bilježeći velike sportske uspjehe. Djeca koja se žele prijaviti mogu to učiniti dolaskom direktno na trening ili u prostorije FIS-a (Mis Irbina 10), ili na broj telefona 033/268-760.