Conor McGregor odlazi u penziju: UFC-ove borbe nisu izazovne

Irski popularni borac i nekadašnji UFC-on prvak Conor McGregor treći put u karijeri je najavio odlazak u penziju, a svoju odluku je detaljno objasnio u razgovoru za ESPN .

Irac je rekao da je u 2020. godini imao mnogo planova i zadatih ciljeva, ali da su mu planovi poremećeni odlukama UFC-a koji su ga, kako kaže počeli bacati po kategorijama, te mu nuditi borbe koje su glupe i koje mu ne pretdstavljaju izazov.

“Imao sam planove i ciljeve, svijet je odjednom poludio i puno toga se trenutno dešava. Htjeli su me ‘bacati’ gore-dole po kategorijama i nuditi mi glupe borbe. Dosta mi je toga! Ovo me više ne uzbuđuje i to je sve. Svi planovi se svode na čekanje, ne događa se ništa, a kada vidim ko su mi opcije za borbu, u toj grupi mi nema niko zanimljiv. Ništa me više ne uzbuđuje, a iako sam im iznio plan i metode kako nastaviti nakon svega, oni su samo odmahnuli rukom i nastavili odugovlačiti. Šta god ja predložim, oni odbiju, trebali su samo organizovati borbu između mene i Justina za privremeni naslov i to bi bilo sve”, izjavio je McGregor i nastavio:

“UFC je htio pokazati moć i gaziti po meni. Skidao sam masu na 70 kilograma, nakon toga nisam želio skidati dalje kile jer sam se htio boriti u valter kategoriji. Moram biti oprezan sa svojim tijelom, a onda su počele priče da ću se boriti sa Andersonom Silvom u srednjoj kategoriji. Ma, još jednom ponavljam, dosta mi je”, istakao je Irac.

On je također naveo da borba protiv Andersona Silve nije toliko izazovna, iako se radi o borcu koji je “najveći u njegovim očima”, a da je razlog za to što mnogi ljudi ne bi priznali McGregorovu eventualnu pobjedu.

“Pokušavam biti uzbuđen i stvarno se trudim, a kada sam čuo za borbu s Andersonom, pomislio sam da bi to bila luda borba. Nakon toga su rekli da je star, a smatram da ne bi dobio nikakvo priznanje bez obzira što je on najveći boracu mojim očima, siguran sam da bi rekli da je star i daleko od najboljih dana”, zaključio je McGregor.

McGregor je već dva puta najavljivao penziju i to 2016. i 2019. godine. Da li ja ova odluka konačna, pokazatiće vrijeme.