Jasna Duraković pristupila SDP-u

Jasna Duraković, zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo, postala je aktivna članica SDP-a. Informaciju je podijelila na svom Facebooku.

“Dragi moji prijatelji, želim vas obavijestiti da sam postala aktivna članica SDP-a. Iskreno i od srca hvala svim strankama četvorke koje su mi pružile veliku podršku u teškom periodu i nikad im to neću zaboraviti, ali prirodno je da budem dio SDP-a. Ne samo što je moj otac osnivač te stranke nego i što sam odgajana u tim uvjerenjima – i socijalne senzibilnosti i demokratske orijentacije”, napisala je Duraković, piše N1.

Ona je kazala da u SDP-u nije mogla biti pod bivšim rukovodstvom, ne samo iz privatnih razloga već presudno zbog činjenice, kako je napisala,da to nije bila ni socijalna ni demokratska opcija nego suprotno tome elitistička i uskointeresna.

Jasna Duraković je sredinom januara mjeseca 2002. godine istupila iz Saveza za bolju budućnost.

Duraković je u prisustvu predsjednika SDP BiH Nermina Nikšića i kolege zastupnika te šefa Kluba zastupnika SDP BiH u Kantonu Sarajevo Igora Stojanovića potpisala pristupnicu SDP BiH.

SDP BiH s predsjednikom Nikšićem je poželio dobrodošlicu novoj članici i ukazao da SDP postaje partija koja okuplja istaknuta imena u politici i struci.