(VIDEO) Navijač utrčao u teren i prekinuo utakmicu Barcelone i Mallorce

Barcelona je sinoć slavila na gostovanju kod Mallorce rezultatom 4:0, te sada ima pet bodova prednosti u odnosu na Real Madrid, prenosi Sport Centar.

Utakmica se, baš kao i sve ostale, igrala pred praznim tribinama zbog mjera borbe protiv pandemije koronavirusa koje su u Španiji još uvijek na snazi.

Utakmicu je osim Lionela Messija, koji je postigao gol i upisao dvije asistencije, obilježio jedan navijač, koji je u Messijevom dresu Argentine utrčao na teren.

 

Navijač je kasnije španskom radiju Cadena Cope rekao da je francuski državljanin koji živi na Mallorci te da je preskočio ogradu od dva metra kako bi ušao na stadion malo prije kraja prvog poluvremena.

“To sam planirao otkad znam da će se utakmica odigrati, želio sam fotografiju s Messijem i da ga upoznam jer je on moj idol. Dobio sam fotografiju, ali nije baš dobra i policija me natjerala da je izbrišem. Zaustavio sam se kod Jordija Albe kako bih mu rekao da idem do Messija. Bilo je lijepo iskustvo”, rekao je on odbivši reći svoje ime.