Sarajevska sehara
Sarajevskasehara.com » Javni oglas za popunu 600 mjesta u OSBiH otvoren do 15. juna
Javni pozivi Vijesti

Javni oglas za popunu 600 mjesta u OSBiH otvoren do 15. juna

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine je 15. maja, u skladu s planskom popunom personala Oružanih snaga BiH (OSBi9H), raspisalo oglas za popunu 600 upražnjenih formacijskih mjesta u OSBiH u početnom činu vojnika.

Predaja prijava s pratećom dokumentacijom na Javni oglas je 30 dana od dana objavljivanja na službenoj stranici Ministarstva odbrane BiH.

Na oglas se mogu prijaviti aktuelni maturanti srednjih škola i osobe koje su već završile srednju školu i zadovoljavaju i druge uslove definisane oglasom.

Važno je napomenuti i da kandidati nisu mlađi od 18, niti stariji od 27 godina u vrijeme prijema, to jeste na dan 01.02.2021. godine, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Iz Ministarstva navode kako sve veću zainteresovanost za vojnički poziv pokazuju pripadnice ženskog spola, što se podudara s potrebom i namjerom Ministarstva da se poveća i osigura odgovarajući postotak pripadnica OSBiH.

Kandidati koji trenutno pohađaju završni razred srednje škole, osim prijave na Javni oglas i druge dokumentacije koja se traži, mogu dostaviti dokaz da pohađaju završni razred srednje škole, s nazivom vrste škole i zvanja koje stiču.

Potrebne informacije i obrasce prijave kandidati mogu preuzeti na službenoj internet stranici Ministarstva odbrane BiH ili dobiti od centara za regrutovanje i tranziciju putem telefona – Centar za regrutovanje i tranziciju Sarajevo, tel. 033/773-437; Centar za regrutovanje i tranziciju Banja Luka, tel. 051/335-886; Centar za regrutovanje i tranziciju Čapljina, tel. 036/811-084 i Centar za regrutovanje i tranziciju Tuzla, tel. 035/814-954

Povezani članci