KJKP ViK: Radovi na održavanju kanalske i vodovodne mreže u nekoliko ulica u Sarajevu

U okviru redovnih aktivnosti danas će se održavati radovi na održavanju kanalske i vodovodne mreže u nekoliko ulica u Sarajevu.

Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije, danas će vršiti radove na mašinskom čišćenju i pročepljenju slivnika u ulicama: Hamdije Čemerlića, Kolodvorska, Izeta Musića, 6. April, Trebevička, Emerika Bluma, Čadordžina. Pročepljenje i čišćenje kanala vršit će se u ulici Olimpijska i na Bačevu. U ulici Olimpijska vršit će se i čišćenje šahtova.

U okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema danas će se izvoditi radovi na popravkama kvarova u slijedećim ulicama: Grdonj, Idriza Ahmetovića, Muhameda ef. Pandže, Mehmeda Arapčića, Adnana Žunića, 8. Mart-a, Ruđera Boškovića, Iza Hrida, Balibegovica, Brdo džamije, Nadira Kafedžića, Ferida Srnje, Dolina mira, Bajramuša, Paje, Mahmutovac, Kamenica, Kupreška, Grbavička, Muftije Džabića i Trnovska.

Okončanje radova očekuje se u poslijepodnevnim satima. Zbog redovnog godišnjeg održavanja i kontrole trafo-stanice na izvorištu „Sokolovići“ dana 30.06.2020. (utorak) u periodu od 09:00h do 15:00h doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju u naseljima:Turkušići, Mojmilo brdo i Hrasno brdo.