KJKP VIK: Radovi u 20 sarajevskih ulica i na Pumpnoj stanici “Hrasno”

Kantonalno javno komunalno preduzeće  VIK najavilo je za danas radove na održavanju vodovodne mreže u 20 sarajevskih ulica, kao i zamjenu trafoa na Pupnoj stanici “Hrasno”.

U okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, danas su planirani radovi na popravkama kvarova u ulicama:

Spomenik, Idriza Ahmetovića, Kaukčijina, Maguda čikma, Močila, Fra Matije Divkovića, Barica, Ugorsko, Trebevićka, Jusufa Juke Gojaka, Franje Kluza, Husrefa Redžića, Juraja Najtharta, Nebočaj, Poturovići, Žrtava fašizma, Milana Preloga, Odobašina, Prusačka i Dajanli Ibrahimbega.

Normalizaciju u vodosnabdijevanju očekujemo po okončanju radova u poslijepodnevnim satima.

Također, u terminu od 09:00h do 12:00h, planirani su radovi i zamjena trafoa na Pumpnoj stanici „Hrasno“. U sklopu navedenih radova, doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju, voda će se isporučivati pod smanjenim pritiskom, u dijelu grada od Marijin Dvora do Baščaršije i području Bistrika i Alifakovca.

Do povremenih prekida u vodosnabdijevanju može doći i u naseljima: Soukbunar, Cicin Han, Hambina Carina i Hrid. Okončanje radova i potpunu normalizaciju u vodosnabdijevanju očekujemo do 13:00h.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Dispečerskom centru na brojeve telefona 033 210 707 i 033 220 435.