Liverpool bi na Goodison Parku mogao proslaviti trofej koji čekaju 30 godina, navijači dali obećanje

Susret između Evertona i Liverpoola odigrat će se na Goodison Parku, odlučeno je u srijedu na sastanku komisije koju su osnovale gradske vlasti Liverpoola.

Gradski derbi između Evertona i Liverpoola igrat će se 21. juna, a pobjeda Liverpoola redsima bi mogla donijeti dugo čekani trofej Engleske Premier lige, kojeg navijači čekaju 30 godina.

pojavio se strah da bi se ispred stadiona moglo okupiti puno navijača što bi predstavljalo veliki zdravstveni rizik budući da je Velika Britanija među zemljama koje su najviše pogođene pandemijom koronovirusa.

Zbog toga se predlagalo da utakmica Everton – Liverpool bude odigrana na neutralnom terenu, u Southamptonu. Na kraju čini se da je presudilo obećanje navijačkih skupina oba kluba da neće biti masovnog okupljanja, pa je posebna komisija dala “zeleno svjetlo” da se utakmica odigra na Goodison Parku.

Premierliga se nastavlja 17. juna, kada drugoplasirani Manchester City dočekuje Arsenal, i ako City izgubi od Topnika, fudbaleri Liverpoola bi četiri dana kasnije pobjedom protiv Evertona osigurali naslov prvaka, jer imaju 25 bodova prednosti u odnosu na Manchester City.

Sve utakmice do kraja sezone Engleske Premier lige igrat će se pred praznim stadionima.