Video/ U Londonu tukli policajca, prolaznici snimali

Nakon što se na društvenim mrežama proširio snimak na kojem se vidi kako grupa ljudi tuče policajca koji leži na tlu, ministarstvo unutrašnjih poslova i šefovi policije osudili su napad na policajce Scotland Yarda u južnom dijelu Londona, Hackneyju.

Dok je ležao na tlu, policajca su udarali, a njegovu kolegicu koja mu je pokušala pomoći nasilno su odgurnuli i tukli.

Na snimci se vidi kako savladanom policajcu prilazi nepoznati muškarac s bejzbol palicom, dok ga više njih okružuje. Jedan ga guši, dok ga drugi udaraju. Na snimci se čuje kako viču i psuju, a netko iz pozadine sve to snima.

 

U jednom trenutku skupilo se i više prolaznika, koji su se smijali i pozirali za selfieje.

Policija je izvijestila da je oboje službenika pretrpjelo lakše povrede.

Dvojica muškaraca između 20 i 38 godina uhapšena su zbog napada na policiju te do daljnjeg ostaju u pritvoru.

“Bolesno, šokantno i sramotno”, komentirala je Priti Patel, ministrica unutarnjih poslova, a oglasio se i gradonačelnik Londona Sadiq Khan.

“Oštro osuđujem sramotni napad na dvoje policajaca metropolitanske policije danas popodne. Ovi hrabri časnici obavljali su svoju dužnost pomažući javnosti. Dugujemo im zahvalnost. Želim im pun i brz oporavak. Napadi na našu policiju neće se tolerisati. Pozivam sve koji imaju više informacija o počiniteljima ovog odvratnog čina da se jave kako bismo osigurali provođenje zakona”, kazao je Khan.