Napravljena lista najbezbjednijih destinacija za godišnji odmor

Već vjerovatno znate da se najbezbjednija plaža u Evropi nalazi u Grčkoj, ali to svakako nije jedina opcija za putovanje ovog ljeta.

Sajt “Europian best destinations” sastavio je listu od 20 najbjezbednijih destinacija za putovanje ovog ljeta, na osnovu mjera koje se preduzimaju da bi se spriječila zaraza – održavanje higijene u smještaju, restoranima i podavnicama, a u obzir je uzeta i blizina bolnica, kao i to što u ovim mjestima bolnice imaju na raspolaganju veći broj bolničkih krevetaa nego druge evropske destinacije, prenosi Mondo.ba.

Osim toga, ove zemlje su najmanje pogođene koronavirusom, pa samim tim i bezbjednije.

Na prvom mjestu liste, kao najbjezbednije mjesto u Evropi je naveden Tbilisi, a navodi se i da je prestonica Gruzije, uzevši u obzir stopu kriminala, pet puta bezbjednija od Pariza ili Londona.

Na listi 20 najbjezbednijih destinacija u Evropi za ovu godinu, našlo se i nekoliko destinacija koje su nam u komšiluku: hrvatski Cavtat našao se na trećem mjestu lice, Zagreb je na osmom, a Rijeka na 12. mjestu.

Kotor je na 11. mjestu, a na sajtu je navedeno i da je taj grad ostao “zelena zona” tokom pandemije, jer tu nije zabilježen nijedan slučaj.

Među najbezbjednijim destinacijama u Evropi je i Preveze, gdje se nalazi najbezbjednija plaža, a Krf je na visokoj 2. poziciji.

Na listi su i Azorska ostrva, Alentežo u Portugalu, Batumi (Gruzija), Algarve (Portugal), Sibinj (Rumunija), Varšava (Poljska), Beč (Austrija), Bohinj (Slovenija), Malta, Gdanjsk (Poljska), Vilnjus (Litvanija), Riga (Letonija) i Divlja Tajga (Finska).