Nastavljena škola tenisa u okviru projekta “365 sport plus”

Obzirom da je epidemiološka slika u našoj zemlji sve povoljnija, Federalni štab civilne zaštite počeo je sa ublažavanjem mjera zabrane, a između ostalih na snagu je stupila i odluka o početku rada sportskih i rekreacijskih centara, kao i odluka kojom se sportistima dozvoljava da se vrate u trenažni proces.

Vlada Federacije BiH donijela je prije nekoliko dana odluku o ukidanju stanja nesreće koje je proglašeno zbog pandemije koronavirusa. S tim u vezi, tokom proteklog vikenda nastavljena je realizacija besplatne škole tenisa za učenike osnovnih škola sa područja općine Centar, a u okviru projekta “365 sport plus”. Projekat realizira JU “Centar za sport i rekreaciju” čiji je osnivač Općina Centar.

Cilj je povećati bavljenje sportom, te pomoći da mladi budu najbolji ambasadori naše zemlje i da se predstavljaju svijetu na najbolji mogući način, bilježeći velike sportske uspjehe. Najpopularniji sport u okviru projekta “365 sport plus” je tenis. Škola tenisa se realizuje subotom i nedjeljom u terminu od 9 sati.

Tenis je kompleksan sport koji razvija sve najvažnije motoričke i koordinacijske vještine djeteta. Razvija se brzina, agilnost, eksplozivnost i izdržljivost i sve one su kasnije korisne i za bavljenje bilo kojim drugim sportom. Djeca koja se žele prijaviti na besplatnu školu tenisa mogu to učiniti dolaskom direktno na trening ili u prostorije FIS-a (Mis Irbina 10), ili putem e-maila: haris.fazlagic@CSRSA.ba