Objavljen oficijelni plakat za SFF: Istaknuta pravila za posjetioce

Uz posebne mjere zaštite zbog pandemije koronavirusa, 26. izdanje Sarajevo Film Festivala bit će upriličeno od od 14. do 21. augusta.

Dok se čeka program festivala i lista gostiju, danas je objavljen oficijelni plakat, a na njemu su istaknuta i pravila za posjetioce. Grad Sarajevo je već tradicionalno dio Sarajevo Film Festivala i daje značajan finansijski doprinos koji SFF zaslužuje kao nezaobilazna tačka na svjetskoj mapi festivala.

Organizatori Festivala procjenjuju da će biti angažovan maksimalan broj turističkih radnika i ugostiteljskih objekata kao i proteklih godina, te da će bez obzira na okolnosti, biti podjednako uspješan. Direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra je podsjetio da je festival pokrenut 1995. godine, u trenucima kada je Sarajevo bilo bombardirano i okruženo snajperima, te želi dokazati da će SFF uspjeti na kreativan način odgovoriti i na novonastalu situaciju.

Tim Sarajevo Film Festivala je u stalnom kontaktu s predstavnicima svih nivoa vlasti i sa nadležnim institucijama. Neprekidno se razmatraju sve moguće opcije u skladu sa situacijom i preporukama, a na prvom mjestu je sigurnost zdravlja svih građana Sarajeva i posjetilaca Festivala.

“Festival će možda biti manji nego inače, ali će svakako biti jedinstven”, ističe Purivatra.

SFF je jedan od vodećih filmskih festivala u Evropi te svake godine privlači više od 100.000 posjetilaca.