Oborila rekord: Najstarija zlatna retriverica proslavila 20. rođendan

Životni vijek zlatnih retrivera obično je 10 do 12 godina, ali August, zlatna retriverica iz Tennesseeja, postavila je rekord za najstarijeg zlatnog retrivera u povijesti i proslavila svoj 20. rođendan, prenosi Daily Mail.

August je sa svojim vlasnicima Jennifer i Stevom Hetterscheidtom od svoje 14. godine, a zahvaljujući njihovoj brizi, uspjela je doživjeti ovaj nevjerojatan rođendan. Svoj 20. rođendan proslavila je sa svojim psećim prijateljima te je uživala u psećoj torti od mrkve.

Bez obzira na godine, njezini vlasnici otkrivaju kako i dalje uživa u dnevnim šetnjama. Na tjednoj bazi dobiva dodatke prehrani i jede mješavinu mokre i suhe hrane, koja joj pomaže s problemima koje ima s bubrezima.

Nakon što je rođena 2000. godine, August je dva puta udomljena prije nego što je pronašla svoj stalni dom kod sadašnjih vlasnika. Sada uživa sa svojom obitelji, koja ima nekoliko mačaka i pasa, te ide na avanture s njima po cijeloj Americi.

“Proživjela je ovoliko dugo zbog dobre genetike, ali i zbog Jennifer koja se uvijek brine o njoj i održava dobar odnos s njezinim veterinarom”, objašnjava osoblje iz skloništa u kojem je August bila.