Oglasio se i Stanivuković: Afera sa respiratorima gora je i skuplja od pokretne bolnice

Draško Stanivuković danas je u Banjaluci izjavio da je RS nabavila ukupno 165 respiratora, koji su trebali da spase živote građana, a spasili su opet njihove budžete.

“Svaki komad po 100.000 KM! Za respiratore u RS – u je dato ukupno 15,1 milion KM, a pitanje je da li koštaju i šest miliona KM. Ustvari, nije pitanje, nego istina”, rekao je Stanivuković na današnjoj press konferenciji.

On je pitao da li je ovaj kriminal “skuvan” u kabinetu srpskog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, jer je respiratore, tvrdi, uvezla firma supruga Dodikove savjetnice, Ane Trišić – Babić.

Ovo je gore i skuplje od pokretne bolnice. Dragi građani, šta još treba da se desi da shvatimo da ova vlast ne predstavlja nas, nego samo sebe? Vrijeme je da postanu prošlost koja će budućnost čekati u zatvoru“, poručio je.

Pozvao je na odgovornost i Radovana Viškovića, premijera RS, ministra zdravlja RS Alena Šeranića i direktora FZO RS Dejana Kusturića. Najavio je i krivične prijave protiv njih, ali i drugih za koje se utvrdi da su umiješani u ovaj posao, prenosi buka.com.