Općina Centar nagradila pobjednike općinskih takmičenja iz znanja

U velikoj sali Općine Centar, u četvrtak, 25. juna 2020. godine upriličena je podjela novčanih nagrada za 28 najuspješnijih učenika iz 11 osnovnih škola sa područja općine Centar.

Riječ je o učenicima od šestog do devetog razreda koji su tokom organizovanih općinskih takmičenja iz znanja osvajali jedno od prva tri mjesta. Početkom marta ove godine realizovana su četiri općinska takmičenja iz znanja i to iz matematike, fizike, geografije i informatike.

Novčane nagrade u iznosu od 100 KM za prvo mjesto, 80 KM za drugo i 70 KM za treće mjesto, učenicima su uručili načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić i vijećnik Velija Katica. Općina je obezbijedila i novčane nagrade u iznosu od 50 KM za nastavnike čiji su učenici osvojili neko od prva tri mjesta, a sredstva su uplaćena na njihove račune.

Načelnik Ajnadžić je čestitao učenicima i njihovim nastavnicima na postignutim rezultatima.

“Ulaganje u znanje je najveća investicija. Čuvena latinska izreka kaže da sve što imam nosim sa sobom, odnosno da je znanje najveće bogatstvo koje čovjek ima i koje mu niko nikada ne može oduzeti. Stoga smatram da je ulaganje u znanje najbolji izbor i želim da budete uzorni građani, dobri graditelji Bosne i Hercegovine, da budete promotori svih evropskih i civilizacijskih vrijednosti. Njegujte sve vrijednosti koje čine BiH, a to su multietničnost, multikulturalnost i multikonfesionalnost”, poručio je Ajnadžić prisutnim učenicima.

Čestitkama se pridružila i predsjedavajuća Karačić izrazivši zadovoljstvo zbog dobrih rezultata koje postižu mladi ljudi. Jedan od dobitnika nagrade je Anur Mešić, učenik sedmog razreda Osnovne škole „Isak Samokovlija“.

“Osvojio sam drugo mjesto na općinskom takmičenju iz matematike. Jako sam zahvalan na ovoj nagradi Općini Centar i načelniku Ajnadžiću. Mnogo mi znači podrška za ostvarene rezultate”, istakao je Mešić.

Služba za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar organizirala je takmičenja u saradnji sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, Prosvjetno-pedagoškim zavodom i upravama osnovnih škola.