Općina Centar: Završeni projekti planirani ugovorom o sanaciji stepeništa i pješačkih staza

Na osnovu ugovora o investiciono-tehničkom održavanju pješačkih staza, stepeništa i rukohvatnih ograda kojeg su potpisali, u ime investitora načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i u ime izvođača radova direktor građevinske firme „Sela“ Sead Tutić, radnici ove firme su uspjeli okončati veliku većinu ugovorenih projekata.

Vrijednost ovog ugovora koji obuhvata 16 projekata sanacije pješačkih staza i stepeništa u Centru je 406.700 KM, a sredstva je obezbijedila Općina Centar u svom budžetu. Tako su tokom proteklog perioda okončani radovi na sanaciji ploča u Ulici maršala Tita, sanacija stepeništa i pješačke staze u ulicama Antuna Hangija između brojeva 51 i 57, Nusreta Šišića Dede do broja 12, Vranjače 57-59, Zuke Džumhura između brojeva 14-16, 18-20, 30-32, 34-36, 38-40 i 42-44.

Također je završena sanacija prilaza objektu Službe socijalne zaštite općine Centar u Ulici Zaima Šarca 11, kao i sanacija zaštitne ograde uz taxi štand na Skenderiji. U toku su radovi na sanaciji Trga Merhemića na Ciglanama (treća faza), kao i sanacija stepeništa u Ulici Halida Nazečića.

Od predviđenih projekata pomenutim ugovorom preostalo je da radnici firme „Sela“ završe sanaciju pristupne staze i stepeništa u Ulici Zuke Džumhura na Koševskom brdu između bojeva 22-24, te u Ulici Juraja Najdharta na Breki kod broja 1. Za nadzor u realizaciji ovih projekata je zadužena firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo, saopćeno je iz Općine Centar.