Inditex, vlasnik Zare zatvara 1200 manjih trgovina: Fokus na online prodaji

Špansko high-street carstvo Inditex planira veći poslovni fokus staviti na online prodaju, a umjesto 7412 trgovine, nakon restrukturiranja, imat će oko 6900 prodajnih mjesta.

Inditex je objavio da će zatvoriti između 1000 i 1200 uglavnom manjih trgovina te da su gubici uglavnom koncentrirani oko drugih brendova osim Zare, jer kompanija je vlasnik marki Bershka, Pull & Bear i Massimo Dutti. Očekuje se da će se zatvaranja koncentrirati na području Azije i Europe, među kojima je i 107 adresa u Velikoj Britaniji, piše 24 sata.

Iz Inditexa su rekli da će “broj zaposlenih ostati stabilan”, a zaposlenicima je ponuđena uloga u drugim poslovima, kao što su otpremanja online kupovine.

Inditex, jedan od najvećih modnih proizvođača odjeće na svijetu, teško je pogođen tijekom pandemije te je prodaja od 1. februara do 30. maja, prvog tromjesečja njegove financijske godine, pala za 44%. Iz ove kompanije poručuju da će pojačati svoje aktivnosti online prodaje, jer nastoje biti inovator i uspješno se boriti protiv konkurencije, u Velikoj Britaniji, a i šire, to su mu svakako Asos i Boohoo.