Općina Stari Grad: Podijeljeni poklon paketi prehrambenih proizvoda za učenike koji ostvaruju pravo na besplatne užine

Predstavnici Službe za obrazovanje, kulturu i sport Općine Stari Grad danas su, u ime općinskog načelnika Ibrahima Hadžibajrića posjetili nekoliko porodica i u uručili prehrambene poklon pakete učenicima koji ostvaruju pravo na besplatnu užinu u toku školske godine.

Općina Stari Grad redovno obezbjeđuje besplatne užine učenicima osnovnih škola sa područja Starog Grada, koji dolaze iz porodica slabijeg materijalnog stanja, a ukupno će ove pakete dobiti 133 učenika. Riječ je o učenicima svih šest osnovnih škola iz Starog Grada kao i Zavoda Mjedenica.

“Uslijed pandemije koronavirusa koja je obustavila normalan nastavni proces u školama još u martu, odlukom općinskog načelnika je našim učenicima koji primaju besplatnu užinu u toku školske godine pripremljen poklon paket sa hranom kao dodatni vid podrške i znak pažnje nakon jako teškog perioda koji su prošli”, kazali su u nadležnoj Službi. Iz Službe su i dodali da su spisak napravili u saradnji sa osnovnim školama, ali i sekretarima mjesnih zajednica u Starom Gradu, koji dodatno poznaju stanje na teretnu. Ukupno će biti podijeljeno 133 paketa, a donose se na kućna vrata učenika, te će se podjela nastaviti i naredne sedmice.

Općina Stari Grad, na čelu sa općinskim načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem, je lokalna zajednica koja kontinuirano podržava proces obrazovanja na razne načine i za to izdvaja značajna finansijska sredstva. Sredstva se daju za stipendije učenicima, rekonstrukciju školskih objekata i opremanje kabineta, finansiranje školskih takmičenja, edukacije, ruksake i pribor prvačićima i nagrade najuspješnijim učenicima, te razne druge aktivnosti za osnovce.