Pred više od 20 hiljada gledalaca, Partizan savladao Zvezdu i plasirao se u finale Kupa

Fubdaleri Partizana plasirali su se u finale Kupa Srbije, nakon što su sinoć na svom stadionu savladali Crvenu zvezdu sa 1-0. Pred oko 25 hiljada gledalaca, Partizan je golom Natcha srušio Crveno bijele.

Crno-bijeli će tako šesti uzastopni put biti u finalu i imaju priliku da peti put u nizu osvoje trofej kupa, dok će Crvena zvezda ostati na posljednjem osvojenom trofeju u najmasovnijem fudbalskom takmičenju 2012.

U borbi za trofej crno-bijeli će 24. juna igrati protiv Vojvodine koja je u prvom polufinalnom meču savladala Čukarički sa 0:1 (0:1). Partizan je bio bolji rival u polufinalu, imao je bolje šanse, mada je i Crvena zvezda zaprijetila u nekoliko navrata, a najbolju priliku je imala u završnici prvog poluvremena kada je Ben iz slobodnog udarca pogodio stativu. Međutim, u drugih 45 minuta crno-bijeli su bili konkretniji sve do 58. minuta kada je Umar Sadik lažnjakom izbacio Degeneka i dodao Natchu, koji je uspio da pogodi mrežu Zvezde. Posle toga je Partizan zaigrao opreznije, oslonivši se na kontre, dok je Zvezda brzo posle gola imala izglednu situaciju za izjednačenje, ali nije bilo ništa od toga. Do kraja meča Crvena zvezda je napadala, ali nije imala prave šanse, pa je Partizan zasluženo otišao u finale.

Sigurno da je pomalo neočekivano bilo da se ova utakmica igra pred publikom, obzirom da se Premijer liga Bosne i Hercegovine nije ni pokušala igrati bez publike, što je izazvalo dosta komentara javnosti. Ipak derbi pred oko 25 hiljada gledalaca je pripao Partizanu, koji će na ovaj način pokušati spasiti sezonu, osvajanjem kupa.