Foto: šatro

Šatro/ Tramvajske šine u Sarajevu bit će promijenjene 2020. hidžretske godine

Tramvajske šine u glavnom gradu Bosne i Hercegovine bit će promijenjene u potpunosti 2020. Hidžretske godine kako je najavljeno iz GRAS-a i Vlade Kantona Sarajevo.

Ozbiljan remont javnog prevoza u Sarajevu neophodan je, budući da se kompletna infrastruktura šina nije mijenjala od postavljanja šina nekad od paleolita.

“Presretni smo što možemo napokon da najavimo temeljitu promjenu i poboljšanje ove infrastrukture koja je izuzetno bitna za naš grad i realno postala je krajnje nužna. Iz ovog razloga, mi smo uplanirali da se mijenjanje kompletnih tramvajskih šina u Sarajevu zakaže i predvidi u budžetu Kantona Sarajevo već 2020. hidžretske godine. Ovaj vid temeljitog planiranja za blisku budućnost je svakako investicija koja će nam se isplatiti, jer je ipak bitno da naši birači i glasači imaju u svojoj svijesti informaciju da smo mi prvo počeli s radom na ovako značajnom problemu za kompletno Sarajevo, a i za cijelu državu Bosnu i Hercegovinu.

Mi bismo voljeli da se i prije ovo uradi, ali jednostavno nije moguće odmah izganjati donacije za ovu vrstu promjena i nužno je da prođe određeno vrijeme. Ono što je bitno za naglasiti jeste svakako da mi brinemo, mislimo i imamo na umu naše drage građane kojima su tramvaji i javni prevoz najbitniji”, izjavio je za portal šatro Senad Dopis, PR predstavnik Vlade Kantona Sarajevo.

Problem koji veliki broj korisnika ima s javnim prevozom u Sarajevu jeste svakako taj što je isti neredovan, truckav i smrdljiv, ali iz Vlade najavljuju da će se sve to promijeniti kada se promijene i šine.