Općina Centar: Načelnik Ajnadžić uručio specijalno vatrogasno vozilo pripadnicima DVD “Bjelave”

U prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Bjelave” u petak, 26. juna 2020. godine načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je sa komandirom ovog vatrogasnog društva Sulejmanom Vrancem potpisao ugovor o korištenju specijalnog vatrogasnog vozila čiju nabavku je finansirala Općina Centar.

Potpisivanju ugovora i primopredaji vozila su u ime Općine Centar prisustvovali i predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić, vijećnik Hamdija Hasanović, pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Vahid Bećirević i saradnici.

Specijalno vatrogasno vozilo marke Iveco, tip Daily 4×4 se daje na korištenje, a ostaje u vlasništvu Općine Centar i vodi se u materijalnoj evidenciji Službe za civilnu zaštitu i mjesne zajednice. Tokom današnje primopredaje vozila Vranac se zahvalio Općini Centar i načelniku Ajnadžiću na sveukupnoj podršci koju pružaju pripadnicima ove vatrogasne jedinice.

“Koristim priliku da se zahvalim Općini Centar i načelniku Ajnadžiću na višegodišnjoj podršci u radu. Vozilo koje nam je donirano će prvenstveno služiti u gašenju šumskih požara, odnosno požara na nepristupačnom terenu, ali i pranju uskih ulica u koje naša velika vatrogasna vozila nemaju pristup. Osim ovog vozila Općina Centar je do sada, pored nabavke neophodne opreme za naš nesmetan rad, također nabavila i još tri vatrogasna vozila. Pripadnici našeg vatrogasnog društva su svojim zalaganjem u spašavanju ljudi i materijalnih dobara opravdali ovakva ulaganja”, objasnio je Vranac.

Načelnik Ajnadžić je istakao da pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Bjelave“ zaslužuju podršku i pomoć za hrabri posao koji obavljaju.

“Općina Centar će u skladu sa svojim mogućnostima nastaviti finansijsku podršku za nabavku opreme. Ono što mi tražimo je da budu na raspolaganju građanima u vrijeme kada im je potrebno, kao što su i do sada bili”, poručio je Ajnadžić.