CIK BiH uputio pismo Parlamentarnoj skupštini BiH: Potrebno osigurati novac za izbore

Centralna izborna komisija BiH se danas obratila dopisom Parlamentarnoj skupštini BiH, obzirom da će Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu biti predmet razmatranja na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zakazanoj za 15. juli., kao i na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, za koju termin održavanja još nije zakazan.

Navedenim dopisom, još jednom je ukazano na činjenicu da potrebna sredstva za provedbu izbora i osiguranje vršenja ovlaštenja Centralne izborne komisije BiH u budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obveza Bosne i Hercegovine nisu osigurana ni 66 dana nakon raspisivanja Lokalnih izbora 2020. godine, što je bila zakonska obaveza institucija Bosne i Hercegovine u skladu sa članom 1.2a stav (6) Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.

Pismo je dostavljeno članovima Kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH, svim poslaničkim klubovima u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, kao i u sva tri kluba naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Sadržaj pisma:

Foto: CIK
Foto: CIK
Foto: CIK
Foto: CIK