Danas manje padavina nego jučer, od sutra razvedravanje

Jutros je u većem dijelu zemlje oblačno. Kiša pada u sjevernim i lokalno u centralnim područjima. Pretežno vedro je na jugu zemlje.

Temperature zraka izmjerene u 8:00 sati iznosile su: Bjelašnica 4; Ivan Sedlo 10; Sokolac 11; Bugojno i Livno 12; Grude i Sarajevo 13; Bihać, Gradačac, Tuzla i Zvornik 14; Sanski Most i Široki Brijeg 15; Banja Luka i Trebinje 16; Mostar 17; Neum 18°C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 941Pa, za 2hPa je manji od normalnog i ne mijenja se, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Danas će veći dio dana preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Više sunčanog vremena na jugu zemlje. Padavine su uglavnom lokalne i slabijeg intenziteta. Više padavina se očekuje na sjeveru i sjeveroistoku Bosne.

U poslijepodnevnim satima postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 24, na jugu zemlje do 28 stepeni.

U Sarajevu djelomično vedro. Na području grada povremeno može pasti malo kiše. Najviša dnevna temperatura zraka oko 21 stepen.

U ponedjeljak, sutra, u Bosni veći dio dana umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini mala do umjerena naoblaka.

U poslijepodnevnim satima se očekuje razvedravanje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28, na jugu zemlje do 30 stepeni.

U utorak u Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove izgledna je magla i niska naoblaka. U Hercegovini pretežno sunčano.

Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31, na jugu zemlje do 34 stepena.

U srijedu u Bosni prije podne sunčano. Umjeren porast naoblake u drugom dijelu dana. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi su izgledni na području Krajine i sjevera Bosne. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme.

Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 33, na jugu zemlje do 35 stepeni.