Danas nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom, od ponedjeljka stabilizacija

Jutros je u Bosni djelomično vedro, dok je u Hercegovini sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 8:00 sati iznosile su: Bjelašnica 12; Sokolac 13; Ivan Sedlo 15; Drvar 16; Livno, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla 17; Bugojno, Doboj i Sanski Most 18; Bihać, Bijeljina, Gradačac, Prijedor, Zenica i Zvornik 19; Banja Luka 21; Grude 22; Široki Brijeg 23; Neum, Stolac i Trebinje 24; Mostar 25°C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 940Pa, za 3hPa je manji od normalnog i ne mijenja se, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Danas u Bosni nestabilno vrijeme. U drugoj polovini dana širom Bosne su izgledni pljuskovi sa grmljavinom, dok je u Hercegovini pretežno sunčano vrijeme.

Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar istočnog i jugoistočnog smjera. U Hercegovini vjetar južnog i jugozapadnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30, na jugu zemlje do 35°C. U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima je moguć pljusak kiše. Najviša dnevna temperatura zraka oko 29°C.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima je moguć pljusak kiše. Najviša dnevna temperatura zraka oko 28°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Širom zemlje može se očekivati kiša, pljuskovi i grmljavina. U Bosni su izgledni lokalno i obilniji pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26, na jugu zemlje do 29°C.

U nedjelju, u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Rijedak slab lokalni pljusak je moguć u centralnim i istočnim područjima. U Hercegovini umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 32°C.

U ponedjeljak u Bosni uglavnom sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 32, na jugu zemlje do 35°C.