Video/ Arnel Šarić podijelio iskustvo iz Doma zdravlja na Vojničkom polju

Novinar i muzičar Arnel Šarić podijelio je na svom Facebook profilu video u kojem je, vidno isfrustriran, opisao situaciju koju je zatekao u Domu zdravlja na Vojničkom polju. 

Šarić je otišao u Dom zdravlja zbog posjete internisti, gdje je zatekao sugrađane koji se ne pridržavaju mjera propisanih zbog koronavirusa. Jedna od prisutnih osoba, koja je došla sa svojim djetetom, odlučila je preko reda doći do doktora, ali je ipak sjela u čekaonicu sa ostalima. Kako navodi Šarić “gospođa je nonšalantno spomenula kako je pozitivna na koronu”.

Iz izlaganja zaražene gospođe, Šarić je mogao zaključiti da ona koronavirus ne smatra ozbiljnim problemom, te da je i njen sin zaražen. Osim toga, ona je izjavila da je zaposlena u trgovini, što znači da je u direktnom kontaktu sa ljudima.

“Sedam dana je radila sa temperaturom 37, nije znala da ima koronu”, objasnio je Šarić.

Prema njegovim navodima, doktorica zaposlena u ovom Domu zdravlja izrazila je zabrinutost u vezi sa slučajem i naredila da se zaražena žena ne pušta da uđe, te da treba biti u samoizolaciji.

Šarić se osvrnuo na sve koji ne poštuju mjere opreza i ugrožavaju druge. Pozvao je sugrađane da se paze, jer postoje mnogi koji pandemiju koronavirusa ne shvataju ozbiljno i izlažu sve oko sebe riziku.

Na kraju videa je pohvalio sve individue koje rade sa ljudima koji se ne pridržavaju mjera. Pohvalio je i doktore i medicinsko osoblje koji ulažu ogromne napore kako bi pomogli u borbi protiv koronavirusa.

Podsjećamo, u našoj zemlji je zabilježen porast broja zaraženih i preminulih od posljedica koronavirusa, te je u Federaciji BiH protekle sedmice ponovo uvedeno stanje epidemije.