Doktor Nijaz Štitkovac predložen za novog ministra zdravstva KS

Nakon obavljenih razgovora sa kandidatom te konsultacija sa organima stranke, Demokratska fronta će za ministra zdravstva Kantona Sarajevo predložiti prim.dr. Nijaza Štitkovca, piše Patria.

„Proceduru oko izbora dr. Štitkovca smo završili u najkraćem roku, iz dva razloga. Prvi, oko kvalifikacija dr. Štitkovca nije bilo potrebno mnogo raspravljati, on je odmah imao široku podršku, jer se radi o vrhunskom ekspertu, iskusnom rukovodiocu i patrioti. Drugi razlog je što Kanton Sarajevo nema vremena za gubiti dok se borimo sa koronavirusom, i važno je ne gubiti ni dana“, izjavio je Sead Milavica, predsjednik Kantonalnog odbora Demokratske fronte.

Milavica je naveo da se radi o vrhunskom doktoru, specijalisti ORL, heroju direktoru ratne bolnice u Žepi, o kojem ne treba mnogo govoriti jer su njegova djela poznata u mnogim opštinama gdje je pomagao ljude.

“Dr. Štitkovac ima i iskustvo u rukovođenju, kao direktor Doma zdravlja u Ilijašu, što nam je vrlo važno za ovakvu poziciju. Naš priroritet će sada biti da Skupština u najkraćem roku potvrdi imenovanje dr. Štitkovca, i da krenemo sa rješavanjem gorućih pitanja poput „puta pacijenta“ i novog izolatorija za oboljele od koronavirusa, kako ne bismo došli u situaciju da nam svi kapaciteti budu popunjeni. Na dr. Štitkovcu je veliki teret i odgovornost, zato mu se i posebno zahvaljujemo što je imao hrabrosti preuzeti ovaj posao u ovom trenutku“, dodao je Milavica.