Dopušteno prisustvo publike na ovogodišnjem Roland Garrosu

Organizatori teniskog turnira Roland Garros su objavili da će na ovogodišnjem odgođenom izdanju biti dozvoljeno prisustvo publike.

Gledaoci će moći iskoristiti do 60 posto maksimalnog kapaciteta centra, a prema izračunima FFT-a, tokom prvih desetak dana na Roland Garrosu moglo bi biti oko 20.000 gledatelja, dok bi u završnim danima taj broj mogao biti oko 10.000.

Predsjednik Francuskog teniskog saveza (FFT) Bernard Giudicelli objavio je na konferenciji za novinare da će na glavnim terenima gledatelji moći sjediti u grupama od najviše četiri osobe, s tim da između grupa mora biti jedno prazno mjesto. Na ostalim terenima će svako drugo sjedalo morati biti prazno.

Dodao je da će svi koji budu ulazili u prostor teniskog centra i kretali se njime morati nositi zaštitnu masku, dok će za publiku na tribinama nošenje maske biti samo preporuka.

U slučaju nepovoljnog razvoja i pojave novog vala pandemije, bit će održan žrijeb kojim će se odlučivati koje će ulaznice biti poništene.

Turnir u Roland Garrosu je u redovnom terminu trebao započeti krajem maja, ali je zbog pandemije koronavirusa odgođen za jesen.