Gradonačelnik Skaka pozvao sugrađane i dijasporu: “Odmori u BiH”

Sarajevo je grad domaćin inicijative “Odmori u BiH”.

Inicijativa je zamišljena kao prva pomoć turističkoj industriji naše zemlje, koja je najviše ekonomski pogođena posljedicama pandemije i set aktivnosti na razvoju, povezivanju, promociji i prodaji bh. turističkog proizvoda, a sve sa ciljem da svoj potencijal najadekvatnije predstavimo domaćem, regionalnom i tržištu bh. dijaspore, a potom i međunarodnom tržištu.

Na današnjoj promociji u Zemaljskom muzeju, medijima su se obratili gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, te predstavnici Fondacije “Sarajevo Navigator” kao pokretača cijelog projekta.

“Sretni smo što možemo reći da je Bosna i Hercegovina zemlja sa toliko prepoznatljivih, ali i onih nedovoljno istraženih prirodnih ljepota i da upravo u tome leži prednost turizma naše zemlje. Pozivam sve sugrađane, dijasporu, ali i moje kolege gradonačelnike iz cijele Bosne i Hercegovine da zajedno realiziramo ovu pozitivnu priču i da ljeto 2020. godine provedemo u BiH”, istakao je gradonačelnik.

U ovim izazovnim vremenima, imamo priliku za razvijanje autentičnosti naše ponude, koja može i treba da bude spas bh. turizma i ekonomije.