Kod 39 osoba u RS potvrđeno prisustvo virusa korona, tri osobe preminule

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo RS, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 297 laboratorijska uzorka, a novi virus korona potvrđen je kod 39 osoba u ovom bh. entitetu.

Radi se o 21 muškoj i 18 ženskih osoba, od kojih je pet mlađe, 24 srednje i 10 osoba starije životne dobi, piše N1. Prema mjestu prebivališta, 11 osoba je iz Banjaluke, po pet iz Bijeljine i Teslića, tri iz Kozarske Dubice, po dvije iz Ljubinja, Doboja i Prijedora i po jedna iz Laktaša, Sokoca, Rogatice, Istočnog Novog Sarajeva, Istočnog Drvara, Vlasenice, Foče, Nevesinja i Kostajnice.

U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o jednom muškarcu srednje životne dobi iz Ugljevika i muškarcu i ženi starije životne dobi iz Banjaluke i Kozarske Dubice. Do sada je u RS potvrđeno 2.593 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 129 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

Od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.372 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 38.848 osoba. Ukupan broj hospitalizovanih u RS je 116, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 35, a u opštim bolnicama 81. U ovom bh. entitetu pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2.182 osoba, a nadzor je završen kod 38.159 osoba.