Ministar zdravstva Kantona Sarajevo, Rusmir Mesihović podnio ostavku

Rusmir Mesihović, ministar zdravstva Kantona Sarajevo, podnio je ostavku na ovu poziciju.

Prema poznatim informacijama, ostavku je podnio iz zdravstvenih razloga. Navodno mu je nedavno pogoršano stanje s hroničnom bolešću srca, a prije nekoliko dana bio je i operisan, ali je bio u pitanju manji zahvat koji nije bio u vezi s osnovnom bolešću.

Mario Nenadić, premijer KS, za Faktor je kazao da mu je Mesihović kao premijeru podnio ostavku, a da je ministar o tome obavijestio i Fahrudina Radončića, predsjednika SBB-a, i Željka Komšića, predsjednika DF-a.

“Obavijestio me je da je upoznao i dvojicu šefova partija u vlasti u Kantonu Sarajevo, gospodina Željka Komšića i Fahrudina Radončića i mene kao premijera. U pitanju su zdravstveni razlozi”, kazao je Nenadić.

Mesihović je na ovu funkciju ministra zdravstva imenovan 3. marta, i to kao kadar DF-a. Prije nekoliko sedmica ostavku je podnijela i Jasna Agić, ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice, zbog također, zdravstvenih problema. Očekuje se da bi prijedlozi za nove ministre mogli doći do naredne Skupštine Kantona Sarajevo, kada bi trebali biti i imenovani.