Hrabra djevojka iz Zagreba spasila svog sugrađanina iz automobila koji je tonuo prilikom poplave

Obilna kiša je u petak navečer potopila veći dio Zagreba te dovela do brojnih loših situacija po građane ovog grada.

Posebno zabilježena ostala je priča o djevojci Mirni koja je uskočila u poplavljeni podvožnjak u Miramarskoj kako bi spasila čovjeka koji je ostao zaglavljen u automobilu i nije mogao otvoriti vrata. Hrabra djevojka krenula je u šetnju sa psima i kada je vidjela nemoćnog čovjeka zatočenog u poplavi nije se dvoumila. Odmah je skočila u ‘bazen’ podvožnjaka i doplivala do vozila.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

“Ko god da je s autom negdje, nek se parkira i ne ide dalje! Upravo sam plivala po Miramarskoj (nisam nikad mislila da ću to reć) da pomognem čovjeku da izađe iz auta koji tone! Ispred podvožnjaka je jedna traka koja se ne vidi u mraku dobro. Sada su tamo policija i vatrogasci, ali možda ima još koji neoznačeni ili slabo označeni poplavljeni dio u gradu”, napisala je Mirna.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Tokom noći potopljeno je više ulica u Zagrebu, a najteže su bili pogođeni Ilica, Miramarska, Branimirova, Importanne centar, Britanski trg. Vatrogasci i dežurne službe imali su više od hiljadu intervencija, piše biramdobro.com. Hrabra djevojka Mirna ostat će upamćena kao simbol herojstva i pravog sugrađanina koji je bez razmišljanja pomogao čovjeku u nevolji.