Na ulazu u Trebinje postavljen bilbord s natpisom “Dobro došli u najljepši srpski grad” i panoramom grada

Na ulazu u Trebinje iz pravca Bileće postavljen je bilbord s natpisom “Dobro došli u najljepši srpski grad” i panoramom grada.

Poruka na bilbordu i panorama grada su postavljeni jučer nakon najave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da će u Trebinju kao” najljepšem srpskom gradu” Srbija graditi aerodrom. Milorad Dodik je dao podršku Vučiću kazavši da je Trebinje srpski grad.

Njihove izjave su naišle na mnoge osude javnosti kao i bh. političara. O ovom činu oglasio se na svom Facebook profilu i poznati kolumnista Dragan Bursać. On je istakao da cijela Srbija “nema” lijepog grada, pa mora pozajmljivati gradove iz Bosne i Hercegovine.

“Na ulazu u Trebinje plakat sa porukom ‘dobro došli u najljepši srpski grad’. A šteta, moglo je Trebinje biti najljepši južnoevropski ili najljepši mediteranski grad. Ovako? Ovako je tek malena istočnohercegovačka pročetnička gubernija. Ovako je dokaz da cijela Srbija ‘nema’ lijepog grada, pa mora pozajmljivati gradove od Bosne i Hercegovine. Ovako je tek pusti bilbord sramote pored puta, koji kaže drugim i drugačijim, niste poželjni, niste dobro došli”, poručio je Bursać na svom Facebook profilu.