Šatro/ Plan reforme školstva u BiH predstavljen na post-it papiriću

Predstavnici svih kantonalnih nivoa vlasti zaduženi za školstvo na zajedničkoj sjednici predstavili su javnosti plan reforme školstva u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Predmetni plan predstavljen je na jednom, rozom, post-it papiriću i sadrži sve korake za koje predstavnici vlasti smatraju da trebaju biti poduzeti kako bi školstvo u Bosni i Hercegovini zasijalo u punom sjaju.

“Mi smo vrijedno i marljivo radili mjesecima na ovom planu i drago nam je što napokon možemo predstaviti rezultate našeg zajedničkog truda i zalaganja. Na ovom post-it papiriću se nalazi suština promjene neophodne da bi školstvo u BiH prodisalo punim plućima. Vjerujte mi, znalo se desiti da noćima ne spavamo i da radimo čak do četiri i petnaest poslije podne kako bismo na što prije sve dogovorili i predstavili javnosti.

Vidite da je moguće da svi radimo zajedno jer, bez obzira, na kom nivou i u kom dijelu Bosne i Hercegovine radimo školstvo treba biti prioritet za napredak po našem mišljenju. Odmah smo se uspjei sve dogovoriti i shvatili smo da je potrebno da se sažeto javnosti sve predstavi i za to je dovoljan jedan post-it papirić koji vam danas ovdje prezentiramo”, izjavio je za portal Šatro PR predstavnik multinacionalne radne grupe za poboljšanje školstva, Marko Studiozni.

Iz ove radne grupa na kraju razgovora su dodali da im neće biti problem i da u budućnosti, ukoliko bude potrebno, naprave još planova na još post-it papirića, a sve u cilju reforme školstva.