Nakon što je prodana, deva hodala 100 km kroz pustinju da se vrati bivšim vlasnicima

Jedna deva nedavno je uspjela rastopiti milione srca u Kini nakon što je objavljeno da je prošla 100 kilometara kroz pustinju kako bi se vratila prijašnjem vlasniku, osam mjeseci nakon što je prodana.

Kineski mediji nedavno su objavili priču o odanoj devi koja je navodno provela dane prolazeći kroz pustinju kako bi stigla do svog bivšeg doma nakon što je osam mjeseci ranije prodana drugom farmeru.

Ozlijeđenu životinju slučajno je primijetio jedan pastir u šetnji pustinjom, da bi joj zatim pomogao da pronađe svog vlasnika. Vijest je došla do vlasnika deve koji je odmah požurio da je pokupi, no nakon što su čuli za njeno mukotrpno putovanje, bivši vlasnici su je htjeli nazad, prenosi index.hr .

Homesick’ camel walks more than 62 miles to find its former owner

Loyal camel walks in the desert alone for seven days to find its former owners after they sold it to another farm 100 miles away

Temur, bivši vlasnik deve i njegova supruga, prodali su je drugom farmeru još u oktobru 2019. Muškarac je odveo kući 100 kilometara dalje. Činilo se kako se životinja dobro prilagodila svom novom domu, no 27. juna, samo dan nakon ljetnog striženja, pobjegla je.