Nekada su bile mane, a danas se smatraju simbolima ljepote

Mane se lako mogu pretvoriti u vrline, posebno u nečemu tako promjenjivom kao što su trendovi ljepote.

Mnoge žene traže nedostatke u svom izgledu: često misle da im je kosa previše tanka, kukovi preširoki i da im je koža daleko od savršene, piše 24sata.

Srećom, danas ne postoji univerzalni standard i vjerujemo da su sve žene lijepe na svoj jedinstveni način.

Crvenkasta ili narandžasta kosa

U prošlosti su žene često farbale svoju prirodnu crvenkastu kosu u plave nijanse kako bi prikrile crveni pigment koji se smatrao neuglednim. Danas su takve boje za kosu ne samo dostupne, već i vrlo tražene, a daju specifičan prirodan izgled.

Puniji obrazi

Dok je još nedavno mršavost bila glavni trend, pa tako i pomalo ispijeno lice – posebno na modnim pistama, danas se djevojke s okruglim licem smatraju iznimno slatkim i mladolikim.

Sijeda kosa

Dizajneri širom svijeta zadivljeni su ženama koje su sposobne da se protive svim nametnutim pravilima i standardima. Za kosu i kožu najvažnije je biti sjajna, glatka i dobro ošišana. U ovom slučaju, sijeda kosa izgleda dobro.

Nesavršena koža

Pjegice, mladeži, pigmentacijske mrlje – sve se to nekada prekrivalo debelim slojem pudera, a kasnije puderom u više nijansi za konturisanje. Danas nema potrebe za tim, već upravo suprotno, kažu vizažisti koji sve više ističu te prirodne osobine kao naglasak na prirodan izgled.

Široki bokovi

Prije su se skrivali pametnim oblačenjem, a posljednjih godinama širi bokovi dodatno se naglašavaju u tajicama i hlačama s uzorcima te uskim suknjama.

Prirodni nokti

Era gelova i ogromnih umjetnih noktiju definitivno je završila, barem za one koji nisu zapeli u vremenu ‘umjetne i kičaste ljepote’. Prirodan oblik, nude boje za svaki dan te jarke boje za posebne prilike stil su kojem se najčešće teži.