Novi Instagram izazov: Žene podržavaju žene

Instragram feedovi prepuni su prekrasnih crno-bijelih fotografija koje objavljuju žene kako bi širile pozitivnost, žensku solidarnost i ljubav, a iako se ne zna tko je izazov započeo, raširio se brzinom munje.

Posljednji viralni izazov na društvenim medijima pokrenut ovaj tjedan za osnaživanje žena na Instagramu se zove ‘Žene koje podržavaju žene’. Ako ste vidjeli velik broj prekrasnih crno-bijelih portreta na svom feedu s hashtagovima #challengeaccepted, #womensupportingwomen i #blackandwhitechallenge, tada vam je jasno da se ovaj izazov širi jako brzo, piše Women’s Health.


Ali što je izazov ženama koje podržavaju žene i kako se uključiti u to? Nije posve jasno kako je izazov započeo, ali širi se putem društvenih mreža uz sljedeću poruku:

“Na Instagramu se događa izazov za osnaživanje žena. Mislim da si iznimno snažna i nevjerojatna i pazila sam koga ću odabrati za ovaj izazov… Ali, prije svega, izabrala sama žene za koje znam da dijele moje vrijednosti i poglede na svijet. Jedna si od tih žena. Objavi fotografiju u crno-bijeloj boji, napiši ‘izazov prihvaćen’ i spomeni moje ime. Odredi 50 žena da naprave isto, privatno. Izabrala sam te jer si lijepa, snažna i nevjerojatna. Idemo ❤️ jedni druge!”

 

Sieh dir diesen Beitrag auf Instagram an

 

Challenge accepted @rockyourbest_fit and @mrsmwhitt. So grateful for the inspiration and community of women in my life. #womensupportingwomen

Ein Beitrag geteilt von Natalie Portman (@natalieportman) am

Koliko se ljudi uključilo?

Hashtagovi se brzinski šire Instagramom, pa već ima preko 6 miliona oznaka #challengeaccepted, #womensupportingwomen ima blizu 6,5 miliona oznaka, a #blackandwhitechallenge ima nešto više od milion hashtagova.

 

Sieh dir diesen Beitrag auf Instagram an

 

It’s the season of silly challenges, but this is a sweet one. Challenge accepted @haseenajethmalani @gazmoudeh @lipstickkelly 🖤 #womenonly

Ein Beitrag geteilt von Elizabeth Hurley (@elizabethhurley1) am

Poenta je promovirati pozitivnost i osnaživanje žena usred pandemije, odajući priznanje ženama koje velik dio stresa i obiteljskog tereta preuzimaju na sebe.

Brojne poznate dame uključile su se u izazov.