Odjeća od lana – pravi izbor za vruće ljetne dane

Prirodni materijali su uvijek pravi i najzdraviji izbori, bilo da je riječ o odjeći koju nosimo ili o posteljini.

Tekstil od prirodnih niti lana ljeti je najzahvalniji jer omogućuje koži da diše.

Lanena haljina idealna je ljetna kreacija te dolazi u raznim kolorističkim varijantama, a od krojeva tu su elegantne maksi dužine te midi i mini forme. Lako ju je stilizirati za dan, ali i večer, uz dodatak nakita, štikli ili lepršave marame, prenosi 24sata.

Lanena prirodna nijansa je ona vanilije ili bež. Ova boja simbol je ljeta jer donosi prirodan materijal i lakoću nošenja u jednoj formuli, a možete je stilizirati sandalama, štiklama ili tenisicama.

Među omiljenim bojama koje vežemo uz lan je i maslinasto zelena koja evocira idealan odmor i odgovara uz modne dodatke u smeđim i pastelnim tonovima.

Urbane stilske formule preferiraju i lan u tamno plavoj varijanti, na haljinama na kopčanje koje se mogu nositi i otvorene, kao lagani ljetni ogrtač.

Romantičarke će voljeti lanene haljine u tonovima sladoleda i preferirane nježne ružičaste boje. I žuta se našla na strani ovog trenda, omiljena je kao pastelna nijansa za dnevne avanture.

Blagi ton marelice ili lososa kao stvoren je za svečanije lanene haljine, koje naglašavaju preplanuli ten. Žena u crvenoj haljini ove sezone preferira lan, jer njegova lakoća kreaciji daje posebnu dinamiku.