Sindikat doktora medicine i stomatologije KS: Napad na prof. Gavrankapetanovića je srljanje u beznađe

Na sjednici Etičkog komiteta Ljekarske komore kantona Sarajevo, odlučeno je da se nastavi postupak oduzimanje licence prof. dr. Ismetu Gavrankapetanoviću zbog navodnog kršenja kodeksa. 

Za sutra je najavljena i zvanična press konferencija Ljekarske komore Kantona Sarajevo na kojoj će biti poznato više informacija.

U ime 1200 doktora, članova Strukovnog sindikatadoktora medicine i stomatologije Kantona Sarajevo, prim. dr. Izet Hočko izjavio je kako je napad na prof. dr. Gavrankapetanovića srljanje u beznađe, prenosi Oslobođenje.

“Sindikat doktora medicine i stomatologije KS će zaštititi svakog svog člana i borit će se protiv svih nezakonitih i besramnih radnji. Oni koji to rade našim članovima su na putu propasti, ne shvatajući  da su se već obrukali dovoljno kao ljudi i kao doktori, ako se takvima smatraju. Licencu uzeti nekome je veoma teška odluka, ako je treba nekome uzeti onda to treba uraditi onim besramnicima koji su krenuli putem prema dnu. Takvi postupci samo štetu nanose Ljekarskoj komori KS. Da li je to onda kraj takvoj komori?”, kaže Hočko.