Oglasio se Semir Efendić nakon potvrđivanje optužnice protiv njega

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Semira Efendića zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja, a Efednić se oglasio na svom Facebook profilu u vezi sa ovim događajem.

Efendić podržava da ovaj događaj dobije svoj sudski epilog iz, kako navodi, mnogo razloga.

“Zašto je proces pokrenut baš sada ja ne bih komentarisao, svaki pojedinac, a i javnost će, svakako, izvući sopstvene zaključke. Pravni aspekt tog slučaja je najvažniji i u tom smislu ću postupati”, napisao je i dodao:

“Sa aspekta zakona, sve do izricanja pravosnažne sudske presude koja bi to eventualno onemogućavala, posao načelnika mogu vršiti neometano.”

Podsjetimo, u ulici Zagrebačka u sarajevskoj općini Novo Sarajevo dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je Semir Efendić vozilom Golf udario pješaka inicijala S. E. (rođen 1941.godine). Pješak je u nesreći zadobio teške tjelesne povrede opasne po život, a ljekarska pomoć mu je ukazana u KCU u Sarajevu, gdje je preminuo. Sat kasnije, Efendić je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško krivično djelo – protiv sigurnosti javnog saobraćaja.

U vezi sa potvrđivanjem optužnice za saobraćajnu nesreću iz marta 2018. godine, smatram da je dobro da taj slučaj dobije…

Posted by Semir Efendić on Wednesday, 22 July 2020