Općina Ilidža: Rožajima poslano 4700 žaštitnih maski

Prateći situaciju u Sandžaku i suosjećajući se sa narodom tih krajeva, Općina Ilidža željela je pomoći na bilo koji način.

Kako su izrazili potrebu za maskama, Općina je obezbijedila 4.700 maski. Načelnik Općine Senaid Memić uručio je 15. jula 2020. zaštitne maske, Aliji Fejziću, koordinatoru za saradnju sa Općinom Rožaje.

Prema riječima načelnika Memića virus će nas natjerati da ponovo promislimo zašto je život bez solidarnosti veoma rizična opcija i kako u ovim vremenima se poznaju prijatelji.

“Mi nismo zaboravili ljude u Sandžaku i nastojimo im pomoći da što lakše prebrode tešku situaciju u kojoj su se našli. I u narednom periodu zavisi od potreba odazvat ćemo se da pomognemo Novom Pazaru i Tutinu. Ovom akcijom pokazana je solidarnost prema građanima Sandžaka, kao što su oni pokazali solidarnost sa građanima BiH u najtežim trenucima” , rekao je načenik Memić.

Fejzić se zahvalio Općini Ilidža na gestu, kazavši kako trenutno nema vakcina protiv koronavirusa, te da su najjače preporučeno oružje osnovne preventivne mjere poput pranja ruku i dezinfekcije površina i nošenje maski, koje nedostaju u Rožajima.