Općina Novo Sarajevo: Potpisani Ugovori o dodjeli sredstava u iznosu od 80.000 KM vjerskim zajednicama

Općinski načelnik Nedžad Koldžo potpisao je, 30. jula ove godine, ugovore sa predstavnicima vjerskih zajednica o dodjeli grant sredstava u ukupnom iznosu od 80.000 KM, a koja su planirana u općinskom budžetu za 2020. godinu.

Ugovore su potpisali: župnik Župnog ureda „Presvetog Trojstva“ Sarajevo vlč. Marinko Filipović, proto-stavrofor Čedomir Đelmo ispred Srpske pravoslavne crkve, crkvene opštine i parohije Dolačka i sekretar Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo Muhamed Memić.

“Vjerske zajednice dio su ovog društva. Iako nije naša nadležnost mi imamo moralnu obavezu da pomognemo u njihovom nesmetanom funkcionisanju i to činimo dugi niz godina” poručio je, ovom prilikom, općinski načelnik Nedžad Koldžo.

Sredstava su raspoređena na osnovu broja vjerskih objekata, izraženih potreba i zahtjeva vjerskih zajednica na području Općine Novo Sarajevo, a biće namijenjena za tekuće održavanje vjerskih objekata, nabavku sitnog inventara, opreme za nesmetan rad vjerskih zajednica i plaćanje režijskih troškova.