Šest namirnica koje vas sprečavaju da smršate

Kada pokušavate istopiti neželjene kilograme morate se potruditi puno više nego inače, posebno kada je riječ i prehrani i vježbanju. 

Brzi zalogaji najveći su krivci koji vas ometaju na putu prema ciljanoj težini, piše MSN.

Slane grickalice

Krompirov čips poprilično je problematičan kao i ostale nezdrave grickalice. Najveći problem je što ‘stvara ovisnost’ te se rijetko pojede samo jedan. Jedna studija na Harvardu dokazala je da sudionici koji su čips uvrstili u dio redovite prehrane, konstantno dobivaju na težini. Pereci primjerice izgledaju kao puno bolja opcija od čipsa, no oni su isto natopljeni solju.

Čokolada

Tamna čokolada je zdrava i poželjno ju je konzumirati s vremena na vrijeme, ali ne i kada je riječ o mliječnim čokoladama ili čokoladama s raznim dodacima. One imaju visoki udio šećera i jako su kalorične pa su samim tim veliki neprijatelj ako želite održati optimalnu tjelesnu težinu ili smršaviti.

Jogurti s ukusom

Običan jogurt je zdrav i hranjiv, ali ne i oni s raznim okusima. Oni su obično puni šećera i umjetnih boja.

Slatke pahuljice

Pahuljice s mlijekom zvuče bezopasno, ali imaju veći udio šećera tako da nisu opcija za lagan i hranjiv doručak. Umjesto toga, izaberite zobene žitarice. Držat će vas sitima puno duže.

Konzervirano voće

Konzerva voća zvuči zdravo, no ovakve varijante često se čuvaju u sirupima koji su zapravo šećerne bombe.

Proteinske pločice

Ove pločice često su napravljene s čokoladom i prethodno umočene u razne sirupe pune šećera. Kratko će vas držati sitima, ali i nepotrebno debljati.